Endodonție

Endodonție

 

Endodonția este specialitatea care se ocupă cu tratamentul canalului radicular și reprezintă baza stomatologiei, deoarece durata de viață a dintelui depinde în primul rând de corectitudinea acestui tratament.

Tratamentul de canal constă în îndepărtarea țesutului vascular nervos (a “nervului”) din canalele rădăcinilor, urmat apoi de curățarea, lărgirea și sterilizarea acestor canale și apoi de obturarea lor. Obturația de canal reprezintă ultima etapă a tratamentului endodontic și constă în sigilarea rădăcinilor cu materiale speciale, care previn infecțiile.

Mai multe informații despre tratamentul de canal aici.

Una dintre condițiile necesare realizării unui tratament dentar de calitate este izolarea dintelui. Dintre modalitățile de izolare, cea mai modernă și mai eficientă este diga dentară. Ea reprezintă un sistem care permite delimitarea unui câmp operator, adică a unui mediu uscat și necontaminat cu bacterii. Dintele pe care se efectuează un tratament sub izolare cu diga nu mai poate fi contaminat cu bacterii din salivă sau de pe suprafață limbii sau a obrajilor. Astfel, prognosticul tratamentului este unul mult mai bun, pentru că orice țesut se vindecă mai repede în lipsa infecției.

Ceea ce urmărim noi este confortul pacientului pe parcursul întregului tratament, lipsa simptomelor ulterioare și obținerea unei sigilări optime a dintelui, care să asigure o durata de viață cât mai lungă a acestuia.