Servicii

Servicii stomatologice

Serviciile de asistență medicală, oferite în acest cabinet stomatologic, vă sunt explicate, în termeni obișnuiți, pentru a putea fi înțelese de pacienții care nu au pregătire medicală și pentru care terminologia stomatologică pare de neînțeles.

Consultație

În cadrul primei vizite veți cunoaște echipa noastră de medici, personalul prietenos și plăcut, precum și dotările moderne ale cabinetului, care ne oferă posibilitatea de a vă promite un tratament dentar de cea mai bună calitate. Vă oferim consultații de specialitate, în cadrul cărora va vor fi prezentate opțiunile de tratament.

Implant dentar

Descoperirea conceptului de implant dentar reprezintă una din marile realizări ale medicinei dentare, aducând soluții revoluționare și speranța pacienților edentati (cu dinți lipsa), în anumite cazuri schimbând practic viețile oamenilor. Inserate pe locul fostelor rădăcini, implanturile dentare constituie practic baza noilor dinți, care vor avea rol funcțional și o estetică asemenea dinților naturali.

Igienizarea dentară profesională

Igiena dentară este esențială pentru a avea o dantură sănătoasă și implicit frumoasă. Lipsa igienei dentare sau o igienă orală precară determină complicații locale, cum ar fi cariile dentare sau boală parodontală, afecțiuni ce conduc la pierderea dinților și atrofia oaselor maxilare precum și complicații generale, de la simple la complicate (boli cardio-vasculare, metabolice, renale, respiratorii, neurologice, naștere prematură și multe altele).

Profilaxie

Profilaxia stomatologică - terapiile de prevenire a bolilor - reprezintă baza îngrijirii dinților, și un mijloc de a evita multe dintre neplăcerile ce țin de sfera dentară. Beneficiile profilaxiei sunt de ordin medical, dar și estetic. Prin îndepărtarea tartrului și a bacteriilor de la nivelul danturii se va spori comfortul general in cavitatea orală, aspectul estetic se va îmbunătăți și veți scăpa de respirația urât mirositoare. În afara intervențiilor stomatologice solicitate din motive medicale, profilaxia este recomandată periodic, la fiecare 6 luni.

Pedodonție

Pedodontia este o specialitate stomatologică ce se adresează copiilor, ocupându-se cu profilaxia și tratamentul dinților de lapte și a dinților permanenți tineri. Vizită copilului la dentist trebuie să se producă cât de timpurie; e de dorit că această să se desfășoare într-o atmosfera veselă, relaxată, copilul s-o perceapă că pe o joacă.

Aparate dentare/ Ortodonție

Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, a rapoartelor dintre aceștia, dar și a rapoartelor dintre oasele maxilare. Cuvântul ortodonție își are originea în greacă veche și se formează din ortho=drept și odons=dinte.Fără un tratament ortodontic atunci când este indicat, riscurile aferente sunt reprezentate de procese carioase greu de tratat .

Endodonție

Termenul de “endodonție” provine din limba greacă și înseamnă “interiorul dintelui”. În ultimii 50 de ani, endodontia s-a identificat că specialitate a medicinei dentare, tratamentul endodontic constând în prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor datorate pulpei dintelui (“nervul”), în fapt țesutul moale din interiorul dintelui.

Albirea dinților

Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară, acest fapt fiind o reacţie a importanţei tot mai mare pe care societatea contemporană o acordă înfăţişării exterioare. În aceste condiţii nu este de mirare că albirea dinţilor este o procedură solicitată în special de persoanele supuse atenţiei ochiului public.

Protetică

Estetica dentară este un cumul de intervenții stomatologice prin care se ajunge la o dantură perfectă ca aspect și funcționalitate.
Pentru a avea o dantură frumoasă și un zâmbet fermecător, oamenii apelează din ce în ce mai mult la cosmetica dentară. Tehnologia stomatologică modernă și specializarea doctorilor stomatologi fac în așa fel încât aceste tehnici să fie din ce în ce mai solicitate.

Chirurgie

Echipa noastră rezolvă cazuri complexe de chirurgie dentară precum: extracții complicate, implanturi dentare, adiții de os sau grefă osoasă, chisturi dentare. În cazul tratamentelor de chirurgie dentară, aparatura performantă contribuie la asigurarea unui rezultat rapid și benefic pentru pacient.